Chcete být na oslavě v roli hostitelky za hvězdu? Lámete si hlavu a nevíte, jaký dezert připravíte? Pak se blýskněte a překvapte rodinu či přátele panna cottou. Příprava tohoto dezertu je jednoduchá, opravdu rychlá a chutná naprosto božsky.

A jaký dezert, že se vlastně za tímto tajemným názvem skrývá? Je to nadpozemsky jemný dezert pocházející z Itálie z oblasti Piemontu. Jedná se o smetanu svařenou se želatinou, mlékem a cukrem. Vznikne horký krém, který se vlije do formiček nebo skleniček a nechá se ztuhnout. Krém se pak vyklopí na talířek nebo nechá ve formičce a podává se ozdobený lesními plody, čokoládovou či ovocnou polevou. Kombinace jemných chutí vás dostane až do pomyslného sedmého nebe.

Vyzkoušejte jak jednoduché je panna cottu připravit, budete pak jenom litovat, že jste ji neochutnali dřív.

Chutné recepty naleznete na erecepty.eu.